HTML

Oscillator blog

Hobbizenészként folyamatosan komponálok elektronikus hangszereimen. Talán másokat is érdekel a folyamat illetve az eredmény...

Itt is megtalálsz

http://www.myspace.com/
Follow warp2600 on TwitterFollow warp2600 on Tumblr http://soundcloud.com/warp2600 Subscribe to me on YouTube

Címkék

arp (23) blog (1) cr78 (3) dobok (20) garageband (20) gitár (2) groove (9) hangszer (1) hellókarácsony (1) improvizáció (3) ims20 (3) inda (1) ipad (15) jarre (5) koncert (3) korg (34) közösségek (1) mellotron (17) moog (2) myspace (2) m tron (4) phaser (10) poe (3) ppg (5) reaktor (1) roland (8) szintetizátor (2) szoftver (3) szoftver szintetizátor (6) tangerine (3) theremin (2) újdonságok (1) video (5) vivaldi (2) wavedrum (3) youtube (6) zene (11) zenei (1)

Közvetlen üzenetváltás

Jobb alsó sarokba ("Azonnali üzenetváltás") kattintva csevegést kezdeményezhetsz velem, ha éppen elérhető vagyok.

Utolsó kommentek

Napforduló

2011.07.04. 15:00 :: Epsilon

 Most, hogy befejeztem a Felismerések projektet (l. előző poszt), jöhet egy újabb. Régóta érlelődik bennem egy olyan koncepció, mint Jarre Napéjegyenlősége. Ő az egyenlő hosszúságú nappalt és éjszakát osztotta fel 4-4 tételre, így egy érdekes zenei megfogalmazását adja a napéjegyenlőség 24 órájának az Equinox albumon.

Én a Napforduló jelenségét választottam, és egy olyan albumot tervezek összerakni, melyen csak 2 szám található: a nyári és a téli napforduló. A nyári egy hosszabb, pörgősebb résszel kezdődne, és egy ambient lecsengés utalna a rövid, de kellemes nyári éjszakára. A téli - ezzel szemben - egy hosszabb atmoszférikus résszel indulna, jeges, dermesztő hangulattal, ami egy gyors, rövid befejezéssel zárulna. Mivel a régi vinil lemezek rajongója vagyok, most sem szeretném átlépni a 35-40 perces albumhatárt - szerintem sokkal könnyebb befogadni egy ilyen rövid albumot, mint egy 70-80 perces CD anyagot.

Egy kis zenei kísérletezgetést már lefolytattam a "laboratóriumom"-ban, íme az eredmény: talán a Téli Napforduló befejezése lehetne... 

szekvencia futam: 2 ARP2600V

dobok: iPad Funkbox

szőnyeg: ROLAND JD990

vezető szólam: KORG Legacy Cell

effektek: KORG MDE-X  

Illusztráció: Daisy's photographs

Szólj hozzá!

Címkék: korg roland jarre garageband ipad arp dobok

A bejegyzés trackback címe:

https://oscillator.blog.hu/api/trackback/id/tr853038540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása